Snake nailsss: Nehtové zdobení inspirované hadí kůží

Bojíte se hadů? Dnes vás možná vyděsí jedině to, jak působivě a stylově může vypadat nail art inspirovaný jejich krásnou kůží. Uštknutí vám nehrozí, tak dejte některému z následujících designů šanci a uvidíte, že i okolí nadchnete netradiční, uhrančivě krásnou manikúrou!

Při tvorbě tohoto článku nebylo ublíženo žádnému hadu ani jinému živému tvoru. :) 

Existuje na tisíce známých druhů hadů, které najdete po celém světě. Ano, někteří jsou nebezpeční a je radno se jim obloukem vyhnout, jiní jsou však pro člověka vcelku neškodní (a takových je v Česku většina). Jejich překrásná, lesklá a hladká kůže, kterou podle potřeby svlékají a „mění” za novou, inspiruje módní i kosmetický průmysl už dlouhé roky a tak nevidíme důvod, proč se jí neinspirovat i při tvorbě vaší příští manikúry.

Hadí motiv lze kombinovat s různými barvami a styly. Můžete jej použít jako dominantní prvek nebo jen jako jemný detail. Máme pro vás tři různé galerie, které vám napoví, jak můžete kouzlo hadí kůže přenést na své nehty!

Hadí kůže 3x jinak

Hadí nail art z jarových bublinek

Poprosili jsme profesionální nehtovou designérku Denny z @reknitonailartem, aby pro vás připravila jednoduchý návod, jak během chvíle zvládnete na svých nehet vytvořit působivý efekt hadí kůže za pomoci bublinek z napěněného mycího prostředku. 

Aplikovat bublinkový reliéf můžete – stejně jako ve videu – pouze na část nehtu, nebo jím zkrášlete klidně celý nehet. Zvolte si barvy podle svého vlastního uvážení a pokud máte, klidně se nebojte použít i nějaký lešticí pigment. Jeho barevné odlesky totiž dokáží pozvednout efekt hadí kůže na úplně novou úroveň.

Návod na bublinkový nail art:

Příprava: Připravte si nehet na aplikaci gel laku, naneste základní gel lakovou bázi a vytvrďte. Pokračujte barevným gel lakem, který nanesete na nehet ve dvou vrstvách. Nezapomeňte každou zvlášť řádně vytvrdit v UV/LED lampě.

 

  1. Na takto připravený nehet naneste pruh odlišného odstínu gel laku, v našem případě je to bílý gel lak Shiro.
  2. Na nevrtvrzený pruh naneste opatrně za pomoci štětečku bublinkovou pěnu, kterou jste si předem přichystali napěněním mycího prostředku.
  3. Takto, i s bublinkami, vkládáte nehty vytvrdit do UV/LED lampy. Ale pozor, jednejte dostatečně rychle, protože pěnové bubliny vám nesmí před vytvrzením popraskat, jinak by na nehtu nevznikl požadovaný efekt.
  4. Vytvrzený nehet za pomoci cleaneru zbavíte výpotku a přetřete lesklým top coatem.

Závěr: Abyste zachovali na nehtu strukturu hadí kůže, bublinkový pruh lesklým topem nezalévejte. Za pomoci suchého štětce vytřete top coat ze záhybů a prohlubní, takže nail art bude chráněný a bublinkový reliéf vám přitom stále krásně vynikne.

Hadí nail art s technikou wet on wet

Techniku wet on wet, kdy se v sobě přímo na nehtu lehce rozpíjí dvě či více barev, jsme vám představili už v jednom z předchozích článků. Hodit se vám bude i nyní, při vytváření lehce abstraktního ztvárnění vzoru hadích šupin, tak jako to vidíte na obrázcích.

Pokud se vám tato verze hadí kůže zamlouvá, postup si můžete názorně prohlédnout ve výše zmíněném článku.

Hadí nail art za pomoci samolepek, vodolepek nebo razítek

Vůbec nejjednodušší způsob, jak vytvořit efekt hadí kůže, je za pomocí nehtových razítek nebo celonehtových vodolepek či samolepek. I když jejich správná aplikace vyžaduje trochu cviku, ale výsledný vzhled… S tím si mnohdy nezadá ani práce profi nehtařek! :) 

Pokud byste si přáli najít takovou samolepku nebo razítkovací destičku s motivy hadí kůže i na našem e-shopu, napište nám do directu na Instagramu. Zajímalo by nás, kolik šikovných a tvořivých lidí se pro tento nail art dokáže nadchnout.

Plazící se manikúra

Možná, zvlášť pokud se těchto plazů nebojíte ani neštítíte, byste si spíš než vzor hadí kůže chtěli na nehty vypustit rovnou celého rozvlněného hada. I pro takové z vás tu máme trochu inspirace, tak popadněte zdobicí štěteček Detailer, vysoce pigmentovaný černý gel lak Kuro a pusssťte se do malování!

Perfektní na Halloween

Bok po boku s pavouky jsou i hadi oblíbeným symbolem Halloweenu. Pokud tedy prahnete po něčem strašidelně tématickém, zde je pár hadů z naší halloweenské sbírky. Nejjednodušší, jak si tyto temné plazy na nehty přenést, je využití našich samolepek Eye of the Snake, Golden Sky nebo 060.

Doporučujeme: Spooktober je za dveřmi a vy hledáte inspiraci na parádně děsivý a přitom stylový nail art? Tak to ho možná najdete právě u nás, v článku Spooktober je tady! Přinášíme děsivý nail art i rady, jak ho docílit!

 

Už teď je nám jasné, že nehtové zdobení inspirované hadí kůží není pro každého. Pokud se „toho” ale nebojíte, můžete skrze něj vyjádřit svou individualitu a vkus. Navíc, díky mnoha možnostem, jak celý nail art pojmout, můžete být velmi minimalističtí a elegantní stejně jako hraví a výrazní. A to se hodí vždy!

Přejeme, ať se vám hadí zdobení zdaří a pokud máte nápad na další téma, o kterém byste si na našem blogu rádi přečetli, dejte nám vědět, třeba na sociálních sítích Instagram, Facebook nebo Tik Tok.

Mohlo by se vám líbit:



Zdroje obrázků:

@hopejungnails; @thelittlenailshopsd; @jeealee; @albanails27; @learnahstarbuck_nailartist; @thecolornook@phoebesummernails @nails_by_lulii; @lilsimnailart; @sickgirlnails_; @beautytendernails@henriettenails; @nailkerylanapoles; @diamondnails_163