S čím vám pomohou nehtové olejíčky a jak je používat?

Dejte sbohem roztřepeným nehtům i nevzhledným, a navíc bolestivým záděrům na nehtových kůžičkách! V tomto článku se podíváme na tekutý zázrak, který vám pomůže splnit vaše sny o dokonalých přírodních nehtech – řeč je o nehtových olejíčcích, které jsou pro zdraví i vzhled vašich nehtů důležitější, než si možná myslíte.

Nehtove olejicky_3

S jakými problémy vám nehtové olejíčky pomohou?

Základem každé krásné manikúry jsou zdravé přírodní nehty, na kterých pak můžete vykouzlit kde co a téměř vždy to bude vypadat skvěle. Ale co když vaše nehty dostávají dennodenně zabrat vařením, uklízením, častým namáčením do vody nebo v zimě chladem a mrazem? Potom se mohou třepit, lámat, kůžička kolem nich je příliš suchá a tvoří se na ní záděry. My víme, jak s těmito neduhy zatočit! Sáhněte po vyživujících nehtových olejíčcích, které vaše problémy vyřeší.

Pokud se ale na péči o vaše nehty chcete podívat komplexněji, a případně i urychlit rychlost růstu nehtů, v tomto článku najdete 5 tipů, pomocí kterých můžete jejich růst pozitivně ovlivnit.

Nehtové olejíčky = zdraví i krása pro vaše nehty a nehtové kůžičky

Používání vyživujících olejíčků vám pomůže bojovat s nevzhlednými nehty a kůžičkami okolo nich, ale mají mnohem více pozitivních účinků:

  • Hydratace: oleje velmi intenzivně hydratují nehty i jejich okolí, a díky tomu vám pomůžou předcházet popraskání kůže a vzniku záděr. Při pravidelném používání olejíčků bude kůže krásně měkká a pružná.
  • Zklidnění: nehty i kůže kolem nich si hlavně po pilování, sundávání gelových nehtů nebo po modeláži zaslouží pořádnou regeneraci – a tu jim dopřejete právě vyživujícími olejíčky.
  • Posílení: v olejíčcích je spoustu vitamínů, které nehty zpevní a už se nadále nebudou lámat a třepit. 
  • Lesk: ruku v ruce s posílením nehtů jde i jejich krásný vzhled. Všichni přece sníme o lesklých nehtech, že?
  • Podpora růstu: díky tomu, že budou nehty silnější, hydratované a zregenerované, můžete se těšit na to, že rychleji porostou. 

est_majka3

 

 

Maya radí: U všech olejíčků se budete radovat ze všech těchto pozitivních účinků, jen některé oleje budou spíše hydratovat a jiné vám rychleji nehty posílí, ale čím to je? Koukněte na složení a hned budete chytřejší. 

 

 

Jaké typy olejíčků existují a na co jsou dobré?

Účinky se budou lišit podle toho, jaký přírodní olej je v olejíčku na nehty obsažený. Můžete se setkat rovnou s několika druhy:

  • Arganový olej – díky tomu, že je bohatý na vitamín E, podporuje růst nehtů i jejich lesk.
  • Mandlový olej – má blahodárné účinky na kůžičku kolem nehtů, kterou změkčuje a díky tomu je pak tvárnější. 
  • Olivový olej – má příznivý vliv hlavně na rychlou regeneraci. 
  • Tea tree olej – je velkým pomocníkem v boji proti plísním a bakteriím. 
  • Kokosový olej – nehty i kůži velmi intenzivně hydratuje a chrání ji před nepříznivými vlivy. 
  • Jojobový olej – stejně jako kokosový olej i ten jojobový hlavně hydratuje. 
  • Avokádový olej – velmi rychle se vsakuje a díky tomu se všechny vitamíny dostanou hluboko do kůže. 
  • Ricinový olej – pozitivně podporuje růst i sílu nehtů.

Všechny vyživující olejíčky od Estelli obsahují oleje lisované z broskvových jader a ze sladkých mandlí. Kromě toho jsou v nich super voňavé extrakty z ovoce, můžete si pořídit s malinovou, mangovou, melounovou nebo jablkovou vůní

est_evka4

 

 

Eva: “Mé nejoblíbenější ovoce jsou rozhodně maliny, a proto jsem nemohla dopustit, že by olejíček na nehty s malinovou vůní na našem e-shopu chyběl. No a mé druhé oblíbené ovoce je mango a hádejte co… I mangový olejíček na Estelli seženete!”

 

  

Jak nehtové olejíčky používat?

Chcete z olejíčků vytěžit co nejvíce? Nanášejte je na kůžičku kolem nehtů a pořádně je prsty vmasírujte. Kromě toho je můžete aplikovat i na celou plochu nehtů. Pokud budete potřebovat ihned fungovat a máte strach, že byste olejíčkem něco zašpinili, přebytek oleje můžete setřít papírovým ubrouskem. 

V případě, že máte nehty opravdu hodně roztřepené a kůžičku extrémně vysušenou, olej nanášejte na nehty pravidelně každý večer před spaním. Pokud víte, že si na olejíček každý večer nevzpomenete, nechte jej na nějakém místě, kde ho stoprocentně uvidíte. My jej máme třeba u monitoru pracovního počítače, u kterého sedíme několik hodin denně. Navíc je jistota, že každý den budeme mít prokrastinační chvilku, do které se mazání olejíčkem dokonale hodí! 

Kromě toho je určitě dobré olejíčky používat po každé manikúře a aplikaci umělých nehtů

Nehtove olejicky_1

Nechť jsou vyživující olejíčky součástí vaši večerní či prokrastinační nebo alespoň manikúrní rutiny a podaří se vám s třepením nehtů i záděry brzy zatočit! Vyberte si olejíčky z naší nabídky a budeme rádi, když nám pak dáte vědět, jak jste s nimi byli spokojeni a za jak dlouho jste na vašich nehtech a kůžičkách pozorovali zlepšení. 


Pokud vás k péči o nehty nebo o manikúře napadají nějaké dotazy, zastihnete nás na sociálních sítích – na Instagramu, Facebooku a Tik Toku, tak se neváhejte ptát :)