Jak dlouho vydrží umělé nehty?

Věřte nebo ne, otázku na to, jak dlouho gelové nehty vydrží, dostáváme v jednom kuse. Není se čemu divit. Dlouhá výdrž je totiž vedle estetického hlediska jedním z hlavních argumentů, proč si ženy i muži gelové nehty pořizují. A konečně nadešel čas si na otázku výdrže umělých nehtů posvítit. 

mani_BLOG_foto2

Pravidelné lakování přírodních nehtů pomocí klasického laku na nehty je tak trošku opruz. I ten nejlepší lak totiž vydrží krásný a v perfektním stavu přinejlepším jen pár dní. Pak se začne odrbávat a odlupovat a nehty je nutné přelakovat. To nebaví nikoho.

Cestou k dlouhodobě upraveným nehtům může být aplikace nehtů umělých. U jednotlivých typů manikúr se doba, po kterou drží na svém místě a jsou krásné, výrazně liší.

Typy umělých nehtů a jejich výdrž

  • Nalepovací nehty

Nejkratší výdrž mají nehty nalepovací. Tedy ty, které můžete za pár korun hotové koupit v drogerii. 

Jde o tzv. press on nehty, které se k přírodním nehtům přilepují pomocí nalepovacích pásků/samolepek nebo pomocí lepidla. Nehty se samolepkami jsou určené pouze pro jednorázové nošení například na ples nebo na svatbu. Vydrží maximálně 2 dny

Nehty lepené pomocí lepidla na nehty mohou vydržet výrazně déle. Někteří výrobci uvádí až 2 týdny, ale upřímně řečeno, pokud nebudete jen sedět s rukama v klíně, ale občas i něco rukama dělat, pak tato doba bude výrazně kratší.

Pokud hledáte trvanlivější řešení, můžete zvážit akrylové nehty.

  • Akrylové nehty

Nehty z akrylového prášku a tvrdidla jsou známé svou vysokou odolností a dlouhou životností, která se pohybuje kolem 3 –4 týdnů

Po uplynutí této doby se mohou odrostlé nehty doplnit, případně zcela obrousit a nahradit novými. Tento typ manikúry se díky své odolnosti hodí pro delší nehty.

  • Gelové nehty

Jednoduchost aplikace a dlouhá výdrž jsou důvodem, proč jsou gelové nehty tak oblíbené. Pokud chcete mít krásné nehty, které jsou k nerozeznání od přírodních, je gel lak jasnou volbou.

Průměrná výdrž gelových nehtů je 2–3 týdny, ale závisí na několika faktorech, včetně růstu nehtů a péče o ně

  • Polygelové nehty

Polygelové nehty v sobě spojují přednosti akrylových nehtů a gelových nehtů. Jeho výdrž je podobná jako u předchozích 2 typů manikúr, tedy 2–3 týdny s možností doplnění. 

est_evka4

 

 

Eva radí: Ještě jste nikdy umělé nehty nezkusili a chcete jim dát šanci? Pak doporučuju přečíst si článek Gelovky, akrylovky, gel lak - zjistěte, jaký materiál bude vašim nehtům sedět nejvíc o jednotlivých typech manikúr a o jejich výhodách a nevýhodách.

 

 

 

Jaké faktory ovlivňují trvanlivost umělých nehtů?

 

  • To, jak rychle rostou přírodní nehty

 

Každý člověk má jinou rychlost růstu nehtů, což ovlivňuje, jak dlouho umělé nehty vydrží. Průměrně rostou nehty u dospělého zdravého člověka rychlostí 0,5 - 1,2 mm za týden.

Rychle rostoucí nehty způsobí, že mezera mezi přírodním nehtem a umělou vrstvou se objeví dříve.  

 est_majka3

 

Maya vysvětluje: Studiu rychlosti růstu nehtů a tomu, jak to urychlit, jsme věnovali dost času. Vše, co jsme zjistili, najdete v článku Růst přírodních nehtů - jak dlouho to trvá než dorostou a lze ovlivnit rychlost růstu?

 

 

 

mani_BLOG_foto3

 

  • Jak o své nehty pečujete

 

Péče o nehty je zásadní pro zachování dlouhé životnosti umělých nehtů. Těžká manuální práce, kontakt s chemickými přípravky nebo nárazy nebo ohýbání nehtů mohou životnost umělých nehtů výrazně zkrátit.

Pro dobrý stav nehtů, ale i vlasů doporučujeme užívat doplňky stravy s obsahem selenu a zinku. Nehty také můžete vyživit pomocí nehtových olejíčků.

Ptáte se, s čím přesně vám mohou olejíčky na nehty pomoc a jak je používat? Mrkněte na blog! Jestli máte nehty slabé jako papír a často se lámou, možná by bylo dobré je nejprve hodit do cajku, než se pustíte do aplikace umělých nehtů. Tady je sepsaných 5 možných důvodů, proč se vám lámou nehty.

olejicky_BLOG_foto4

 

  • Používáte kvalitní produkty? 

 

Kvalita použitého materiálu, ale i odborná aplikace umělých nehtů, hrají klíčovou roli v délce výdrže umělých nehtů. Profesionálně aplikované nehty z kvalitních produktů mají tendenci vydržet déle než ty, které jsou aplikovány nekvalifikovaným technikem nebo s méně kvalitními produkty.

A žádný strach - i v domácích podmínkách můžete gel lak manikúru udělat perfektní. Stačí vědět, jak na to.

Nezapomínejte na to, že na výdrž manikúry má velký vliv to, jak dostatečně nehet na aplikaci připravíte. Vyvarujte se 5 nejčastějším chybám!

pece o nehty_BLOG_foto1

Kdy je čas na doplnění nebo odstranění umělých nehtů?

Na doplnění nebo na nové nehty je čas, jakmile si všimnete, že se objevuje mezera mezi nehtovou kůžičkou a umělým nehtem. Je to tedy zhruba po třech týdnech od aplikace v závislosti na tom, zda se jedná o gel lak, akryl nebo polygel. 

S úpravou odrostlých nehtů příliš neotálejte. Nejen, že to vypadá fakt nehezky, ale navíc si můžete snadno poškodit i svůj přírodní nehet. S odrostem se totiž posouvá těžiště a tzv. stresový bod nehtu. To je místo, kde je nehet nejvíce namáhaný.

A pokud se rozhodnete nehty odstranit, postupujte prosím šetrně, ať si své vlastní nehty nezničíte. Návod, jak na to, máme krok za krokem v článku Bezpečné odstranění gel laku v 5 jednoduchých krocích.

 

Držíme palce, ať vám vaše nehty snů vydrží co možná nejdéle. Inspiraci i užitečné tipy pro krásné ruce a nehty najdete na našem Instagramu, Facebooku nebo Tik Toku.