Jak dlouho trvá aplikace umělých nehtů?

Většina z vás asi zná ty chvíle, kdy si přejí, aby měl den alespoň 30 hodin, jen abyste vše stihli. Dny vám bohužel kouzlem neprodloužíme, ale prozradíme vám, jak dlouho trvá aplikace umělých nehtů a připomeneme, proč se do nich investice (a nejen ta časová) vyplatí. Čtěte dál!

manikúra_radost

Aplikace umělých nehtů trvá průměrně asi 2 hodiny

Ale! A že tady najdeme skutečně spoustu “ale”, tento čas je jen orientační. 

Aplikace umělých nehtů totiž může vypadat jako rychlý a precizní zákrok, nebo se z ní může stát klidně i záležitost na celé dopoledne. Čas strávený úpravou nehtů se liší zejména na základě zvolených materiálů, složitosti zdobení, vašich (nebo nehtařčiných) zkušeností, ale i zvolených postupů a může tedy standardně trvat kdekoliv mezi 1 až 3 hodinami.

Ten čas, který ale péčí o ruce a nehty věnujete, se vám vrátí ve výdrži a kvalitě!


Mohlo by vás zajímat: Co vás vyjde levněji? Porovnali jsme umělé nehty ze salonu a domácí sadu na gel lak.

Nejrychlejší práce je s gel laky, gely a akryl zase déle vydrží

Máte jen minuty? Tak sáhněte po klasickém laku na nehty (tedy za předpokladu, že to není jeden z těch, které schnou třeba i půl dne). Zároveň ale počítejte s tím, že vám pěkný a bez oděrek vydrží několik hodin, nanejvýš pár dní. Pokud máte ale času o něco víc, vaším novým kamarádem se zaručeně stane gel lak.

Gel laky jsou hitem posledních let, protože práci s nimi zvládnete i svépomoci sami doma, bez nutnosti podstupovat školení od profesionálního nail artisty nebo pořizování brusky na nehty. Jsou jakýmsi pomyslným mostem mezi klasickými laky a UV gely na nehty. Nanáší se velmi podobně jako lak, ale vytvrzují se v UV/LED lampě a dokonalé vám vydrží 14 dní i déle. Jejich aplikace pokud se netrápíte se složitým zdobením a máte už vše tak trochu v oku trvá asi 1,5 hodiny.

Kvalitní akrylová nebo gelová modeláž vám zajistí krásnou manikúru i na 4 týdny. To se v porovnání s časovou investicí zhruba 2 - 2,5 hodiny, kterou musíte úpravě nehtů věnovat, nedá srovnat. Jasná výhra! Musíte ale počítat, že po několika týdnech už budou u nehtových lůžek znatelné odrosty. Navíc pro jejich aplikaci i sundávání už potřebujete mít nějaké znalosti a praxi, takže se s nimi častěji osobně sblížíte díky nehtovému salonu a práci profesionálky.

Takzvané doplnění gelové nebo akrylové manikúry, kdy manikérka “jen” odstraní původní barevnou vrstvu, vybrousí nehet, upraví tvar a znovu nehty nazdobí bez nutnosti tvarovat a prodlužovat nehet trvá okolo 1-1,5 hodiny

odkaz

Gel lak doma: Udělat si k tomu kafe nebo pustit seriál?

Klidně oboje, pokud rádi spojíte příjemné s ještě příjemnějším! My v Estelli zastáváme názor, že manikúra a úprava nehtů má být především relax pro někoho dokonce i zábava a koníček! Stejně důležitý jako výsledek je za nás i samotný proces, který vám pomůže zrelaxovat tělo i mysl, zatímco se staráte o svůj zevnějšek. 

Pokud s gel laky ještě nemáte zkušenost, doporučujeme sáhnout po praktické startovní sadě na gel lak. Je cenově výhodná, najdete v ní vše podstatné pro svoji první domácí gel lakovou manikúru a samozřejmě i srozumitelný návod (i s obrázky), který vás krok za krokem aplikací gel laků provede.


Doporučujeme z našeho blogu:
Nejlepší sada na gelové nehty - co musí obsahovat?

est_evka4

 

Z vlastní zkušenosti

Eva, majitelka Estelli: Na večerní sedánek s gel laky se vždycky moc těším. Pustím si nějaký dlouhý true crime příběh na YouTube a úplně vypnu. Dlouhé pořady jsou nejlepší, protože rozhodně nedoporučuju během aplikace gel laku sahat na mobil a riskovat tak zbytečné zamaštění nehtů, které může manikúru tak akorát zkazit.

 

 

 

Jak dlouho trvá domácí aplikace gel laku?

Když s gel laky začínáte a přicházíte všemu na kloub, počítejte s tím, že vám úprava nehtů může zabrat klidně 2 - 2,5 hodiny. Nebojte, nejde o náročný proces, jen v porovnání s obyčejnými laky na nehty musíte věnovat extra čas přípravě nehtového lůžka a přírodním nehtům obecně, než se vůbec vrhnete do samotné aplikace barev. Pokud během toho navíc průběžně koukáte do návodu a soustředíte se na každý detail, logicky se vše trochu protáhne.

Jak si osvojíte základní postupy, čistý čas aplikace se zkrátí zhruba na 1,5 až 2 hodiny max.


Tip na čtení:
Jak správně krok za krokem postupovat při aplikaci gel laku najdete i na našem blogu, stejně jako podrobný článek zaměřený na přípravu přírodního nehtu na aplikaci gel laku.

Rozdělte si úpravu nehtů na dvě části

Důkladná příprava přírodního nehtu je naprosto stěžejní, pokud vám má gel lak na nehtech správně držet. Určitě na ni nespěchejte, je v pořádku, že vám zabere zhruba stejně (a někdy i déle), jako samotné lakování a vytvrzování gel laku.

Pokud vás ale tlačí čas, můžete si aplikaci gel laku rozložit klidně i do dvou dní. Přípravu nehtového lůžka tedy úpravu tvaru nehtů, jejich pilování a péči o nehtovou kůžičku si naplánujte na jedno odpoledne (nebo začněte klidně už v práci nebo škole, pokud vás u toho nikdo nenachytá). 

Mohlo by vás zajímat: Rovně, do obloučku nebo do špičky? Zjistěte, jaký tvar bude nejvíce slušet právě vašim nehtům.

Druhý den už máte přírodní nehet de facto připraven na aplikaci báze, barev a finálního lesku. Už ho jen lehce zmatníte blokovým pilníkem, očistíte a použijete nail prep, který povrch nehtu dehydruje a pomůže zajistit, že k němu gel lak pěkně a pevně přilne. 

est_majka3

 

 

Maya radí:

Pozor, několikahodinová “pauza” mezi přípravou nehtového lůžka a nanášením gel laku nevadí, ale odložení aplikace o více než den nedoporučuji. Nehty se rychle přirozeně mastí, kůžička dorůstá a i když se zrovna nerýpete lopatkou v záhonku, je větší šance, že si svoji přípravu přírodního nehtu znehodnotíte každodenními aktivitami nebo domácí prací. Myslete na to, až budete plánovat rozdělení aplikace gel laku do dvou dnů.

 

 

Spěchejte pomalu

Pokud “Netflix and chill” není v nabídce a vy skutečně potřebujete co nejrychleji čerstvou manikúru, spokojte se s jednoduchým designem. Jednobarevné nehty, nebo rovnou vynechání barvy, a použití pouze báze a lesklého topu pro zpevněnou, zářivou a přírodní “clean girl” manikúru, je přesně ten styl, kterým byste se měli vydat. 

Používejte také gel laky s vysokou pigmentací, takové máme v nabídce právě my. U většiny odstínů vám stačí jen jedna vrstva barvy k plnému krytí a dvě tenoučké vrstvy jsou pak zaručená perfekce.

I když máte naspěch, nikdy ale nezanedbávejte přípravu přírodního nehtu a pozor si dávejte i při aplikaci, aby vám gel lak nezatékal ke kůžičce a vrstvy nebyly příliš tlusté nebo nesouměrné, protože každá odbytá minuta zde může zkrátit výdrž gel laku o hodiny, klidně i dny později.

Gel lak není věda, je to zábava

Nevnímejte gel lak jako povinnost, ale zábavu!

Jako každá péče o sebe sama by i péče o nehty měla být potěšení. Nepředstavujte si to tak, že se budete u manikúry po celou dobu zubit od ucha k uchu, ale spíš tak, že se skutečně budete na tu hodinu a půl pro sebe těšit a uvidíte, že z výsledku budete mít pak o to větší radost. :) 

Napište nám, jak vnímáte péči o nehty a ruce vy – je to povinnost nebo relax? Jako vždy nás zastihnete na sociálních sítích Instagram, Facebook a Tik Tok. Už teď se těšíme na vaše názory!